Pieczywo Bezglutenowe

W kwietniu 2016 rozszerzyliśmy działalność naszej piekarni o wytwarzanie produktów bezglutenowych. Specjalizujemy się w zdrowym chlebie na zakwasie, bez użycia drożdży. Używając wyłącznie składników najwyższej jakości, możemy Państwu zaoferować doskonałe pieczywo bio.

Dokładamy wszelkich starań, aby wyjść naprzeciw nawet najbardziej wygórowanym oczekiwaniom naszych Klientów. Dbamy o jak największy wybór pieczywa bio, który zadowoli nie tylko osoby na diecie bezglutenowej, ale również unikające laktozy czy białka jaj kurzych. Znaczna część naszych produktów jest także odpowiednia dla wegan, ponieważ nie zawiera żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego.

BioPiekarz – dostawa pieczywa bezglutenowego do Warszawy i całej Polski

 

Wymagania stawiane piekarniom wyrabiającym produkty bezglutenowe są bardzo duże i rygorystyczne. Z tego powodu jesteśmy nadal jedną z niewielu pracowni zajmujących się tą dziedziną. Zakup pieczywa bezglutenowego w Warszawie czy innych dużych miastach nie należy do najłatwiejszych, w złej sytuacji znajdują się również klienci mieszkający w mniejszych miejscowościach i wsiach. Nasz sklep internetowy na stronie BioPiekarz.pl umożliwia kupno dobrej jakości pieczywa odbiorcom na terenie całego kraju. Zamówione bochenki dostarczamy za pośrednictwem kuriera, aby szybko znalazły się w Państwa domach.

Nasze pieczywo bezglutenowe dostarczamy na indywidualne zamówienie do klientów i sklepów w całej Polsce. Poprzez platformę zamówień umieszczoną na stronie mogą Państwo szybko i sprawnie otrzymać zdrowy i smaczny chleb z naszej pracowni. Możliwy jest również odbiór osobisty zamówionych przesyłek, w tym celu zapraszamy do naszej siedziby w Grudyni Wielkiej.

Najwyższa jakość pieczywa bezglutenowego

 

Wypiekane przez nas pieczywo jest poddawane szczegółowym kontrolom. Badaniami zajmuje się laboratorium Nuscana z Poznania. Kontrolę sprawują także: Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Kędzierzynie-Koźlu, jednostka BioCert Małopolska z siedzibą w Krakowie oraz Wojewódzka Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Opolu. Wypiekane przez nas pieczywo bezglutenowe oznaczone jest także symbolem Przekreślonego Kłosa udzielanym przez Stowarzyszenie Przyjaciół Chorych na Celiakię.

Technologia a tradycja – pieczywo bio w ofercie BioPiekarz.pl

 

Naszą piekarnię można określić jako pracownię pieczywa bezglutenowego, ponieważ nie zajmujemy się produkcją chleba na wielką skalę, lecz wypiekamy bochenki w mniejszej liczbie i o doskonałej jakości. Dzięki temu mamy możliwość zrezygnowania z gotowych mieszanek do wypieku chleba, sztucznych ulepszaczy i spulchniaczy czy drożdży. Dostarczamy Państwu doskonałe pieczywo stworzone na prawdziwym zakwasie i wyłącznie przy użyciu naturalnych składników i dodatków. Wspieramy również rolnictwo ekologiczne, używając mąki pochodzącej z certyfikowanych i zaufanych gospodarstw.

Wykorzystujemy wszystkie możliwości obecnej technologii oraz posiadanego stanu wiedzy, aby zaoferować Państwu najlepsze pieczywo bio. Choć smakiem odbiega ono od znanego ze sklepów chleba pełnego chemicznych ulepszaczy, jesteśmy przekonani, że nasza oferta przypadnie do gustu wielu osobom na diecie bezglutenowej. Staramy się również bezustannie ulepszać receptury i tworzyć nowy asortyment, w którym z pewnością znajdą Państwo idealny produkt dla siebie.

Następna wysyłka w środę 25 października zamówienia tylko do poniedziałku 23 października. !!!!! godz.20.00