Pieczywo Bezglutenowe

Nazywam się Bogdan Smolorz. Mówią na mnie BioPiekarz Piekarstwem zajmuję się od roku 1977 W kwietniu 2016 uruchomiona została Specjalistyczna Pracownia Bezglutenowa w nowej lokalizacji , wypiekająca wyłącznie produkty Bezglutenowe. Specjalizuję się w zdrowym chlebie bezglutenowym na zakwasie, bez użycia drożdży, bez nabiału (jaja, mleko) bez cukru w zdecydowanej większości (patrz składniki w opisie produktu w sklepie) Używając wyłącznie składników najwyższej jakości, możemy Państwu zaoferować doskonałe pieczywo bezglutenowy ze składników w przewadze organicznych lecz be certyfikacji Bio

Dokładam wszelkich starań, aby wyjść naprzeciw nawet najbardziej wygórowanym oczekiwaniom moich Klientów. Dbam o jak największy wybór pieczywa bezglutenowego świeżego, który zadowoli nie tylko osoby na diecie bezglutenowej, ale również unikające laktozy czy białka jaj kurzych. Znaczna część naszych produktów jest także odpowiednia dla wegan, ponieważ nie zawiera żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego. Przygotowuję też pieczywo tzw, dedykowane dla konkretnych osób z trudnymi wykluczeniami pokarmowymi. Po konsultacjach staramy się stworzyć pieczywo bezglutenowe dla konkretnych osób i rodzajów wykluczeń pokarmowych..

 

Używane Mąki Bezglutenowe

Mąki stosowane w pracowni są staranie wyselekcjonowane pod kątem jakości i standardu oraz pod kątem bezglutenowości. Podstawowe mąki w pracowni to Mąka Quinoa czyli z Komosy Ryżwej.  Nasza mąka pochodzi z Boliwii i z Peru. Mąka Kasztanowa w naszej bezglutenowej pracowni przybywa do nas z Włoch gdzie jakość jest najwyższa. Posiada certyfikat na bezglutenowość .
Używam w moich wypiekach następujących mąk i skrobii: mąka z Gryki, Prosa, Tapioki, Soczewicy, Ciecierzycy, Sorgo, Kukurydzy, Ryżu, Grochu, Amarantusa, Teffu,

Bogdan Piekarz – dostawa pieczywa bezglutenowego całej Polski

 

Wymagania stawiane piekarniom wyrabiającym produkty bezglutenowe są bardzo duże i rygorystyczne. Z tego powodu jestem nadal jedną z niewielu pracowni zajmujących się tą dziedziną. Zakup pieczywa bezglutenowego w Warszawie czy innych dużych miastach nie należy do najłatwiejszych, w złej sytuacji znajdują się również klienci mieszkający w mniejszych miejscowościach i wsiach. Nasz sklep internetowy na stronie BioPiekarz.pl umożliwia kupno dobrej jakości pieczywa odbiorcom na terenie całego kraju. Zamówione bochenki dostarczamy za pośrednictwem kuriera, aby szybko znalazły się w Państwa domach.

Nasze pieczywo bezglutenowe dostarczam na indywidualne zamówienie do klientów w całej Polsce. Poprzez platformę zamówień umieszczoną na stronie mogą Państwo szybko i sprawnie otrzymać zdrowy i smaczny chleb z mojej pracowni. Współpracujemy z firmą kurierską GLS

Najwyższa jakość pieczywa bezglutenowego

Czym tak na prawdę wyróżnia się moje pieczywo ?

  • Tylko podstawowe składniki
  • Żadnych mieszanek fabrycznych
  • Bez dodatku cukru (85%)
  • Bez dodatku drożdży  (85%)
  • Bez mleka   100%
  • Bez jaj 100%
  • Bez miodu 100%
  • Bez celulozy 100%
  • Bez mono-di glicerydów 100%
  • Bez glicerolu 100%
  • Bez karboksymetylocelulozy 100%
  • Bez propionianu wapnia 100%
  • Bez środków antypleśniowych 100%
  • Bez środków konserwujących  100%
  • Jedyny tłuszcz to oliwa z oliwek
  • Jedyny środek zagęszczający to ksantan, nieszkodliwy polisacharyd

Wiem że aż trudno uwierzyć ale daj mi szansę, dopytaj, zadzwoń  602788186, napisz biopiekarz@gmail.com

Wszelka nasza aktywność  z klientami  dzieje się na profilu FB  https://www.facebook.com/Gluten-Free-BioPiekarz-720155938121849/

 

Moje wypieki różnią się znacznie od tego popularnego w sklepach. Poza tym że wypiekam tylko raz w miesiącu lub rzadziej.  Wypiekane przeze mnie pieczywo jest poddawane szczegółowym kontrolom. Badaniami zajmuje się laboratorium Nuscana z Poznania. Kontrolę sprawują także: Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Kędzierzynie-Koźlu, oraz Wojewódzka Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Opolu. Wypiekane przez nas pieczywo bezglutenowe oznaczone jest także symbolem Przekreślonego Kłosa .

 

Technologia a tradycja – pieczywo Bezglutenowe Rzemieślnicze w ofercie BPiekarz.pl

 

Naszą piekarnię można określić jako pracownię pieczywa bezglutenowego, ponieważ nie zajmujemy się produkcją chleba na wielką skalę, lecz wypiekamy bochenki w mniejszej liczbie i o doskonałej jakości. Dzięki temu mamy możliwość zrezygnowania z gotowych mieszanek do wypieku chleba, sztucznych ulepszaczy i spulchniaczy czy drożdży. Dostarczamy Państwu doskonałe pieczywo stworzone na prawdziwym zakwasie i wyłącznie przy użyciu naturalnych składników i dodatków.

Wykorzystuję wszystkie możliwości obecnej technologii oraz posiadanego stanu wiedzy, aby zaoferować Państwu najlepsze pieczywo bezglutenowe. Choć smakiem odbiega ono od znanego ze sklepów chleba pełnego chemicznych dodatków, jestem przekonany, że moja oferta przypadnie do gustu wielu osobom na diecie bezglutenowej. Staram się również bezustannie ulepszać receptury i tworzyć nowy asortyment, w którym z pewnością znajdą Państwo idealny produkt dla siebie.

Leave a Comment